Reklama
 
Blog | Zdeněk Fekar

A novým supermanem se stává… Barack Obama!

Nejnovějším internetovým hitem se stal remake písně z americké občanské války. V hlavní roli Barack Obama, prezident Spojených států. Nově také superman, který spasí svět.

Stát se tohle v Česku prezidentu Klausovi nebo mistru světa amoleta Paroubkovi, zase by bylo dusno.

Jenže americký prezident, to je přeci jen jiná klasa. Nebo musí být, protože v téhle zemi svoboda projevu opravdu něco znamená?

Ale vždyť to je fuk. Hlavní je, že během dvou minut nový superman vyřeší problémy amerického zdravotnictví, ukončí válku v Iráku, obrátí propad hospodářství v růst a vůbec, na co šáhne, to jako správný amík dá do pořádku.

Reklama

Tak to je nejnovější kasaštyk serveru Jib Jab, který si dělá legraci ze všeho, co mu pod ruku přijde. Nejnovější Obamiádu podbarvili kupletem inspirovaným písní When Johnny Comes Marching Home z dob americké občanské války.

Kdyby si podobně vzali na paškál sexy mozka Paroubka, doktora Dráta-Ratha nebo třeba Vendu Kiki Klause, nejméně týden by média měla co psát: nehorázné, skandální, nechutné, bulvární…

Jenže prezident USA opravdu není taková nula jako čeští politici a tak se na pětašedesáté výroční večeři asociace rozhlasových a televizních korespondentů dokázal Obama parodii na sebe samého bez problémů zasmát.

O nic nejde. Je to jedno z mnoha vtipných videí. Světoví lídři se umí zasmát i karikatuře sebe samých, ti čeští si bohužel příliš hledí sami sebe.