Reklama
 
Blog | Zdeněk Fekar

Generální prokurátorka Vesecká je nahá!

Trefný je příběh klasického pohádkáře Hanse Christiana Andersena o hloupém císaři, který si nechal namluvit, že jeho skvělé šaty jej činí neviditelným. A tak si bez špetky studu mocipán špacíroval mezi poddanými docela nahý. Všichni kromě hlupáka to sice věděli, ale až dítě bez jakýchkoli postranních úmyslů vykřiklo holou pravdu. "Císař je nahý!" Zřejmě u stejného krejčího šije i generální prokurátorka Renata Vesecká.

Její bývalá předchůdkyně Marie Benešová mi sice není sympatická ani zbla a pomalu bych jí nevěřil ani slovo, už jenom proto, že jako sociální demokratka má v náplni práce plivat proti všemu, co dělá stávající vláda modrého ptáka a přidružených pidistran.

Jenže Benešová v tomhle příběhu hraje podobnou roli, jako to nevinné dítě. "Vesecká je nahá!" řekla svého času veřejně jenom to, co beztak všichni, kdo sledují dění v Česku, moc dobře vědí.

Soudy, policie ani prokuratura u nás už dávno nepracují, jak by měly, řídí je totiž justiční mafie, kterou podle Benešové řídí právě Vesecká, místopředseda Nejvyššího soudu Pavel Kučera, exministr justice Pavel Němec a další členové mafiánské sedmy. Vesecká a její kumpáni, místo aby v tichosti nechali všechno vyhnít, drze Benešovou zažalovali. A soud se zatím jaksi nemá odsoudit obžalovanou za něco, co je víc než zjevně pravda.

Kroutím hlavou, i když dávno už ne tolik jako před lety. To bych si hlavu ukroutil a stejně by se nic nezměnilo. Stačí přitom namátkou vygooglovat slovní spojení "ministr odstoupil" a valí se na vás kvantum zpráv, kdy vládní potentáti odstupují pro daleko menší prohřešky.

Tak schválně. Kanadský ministr zahraničí Maxime Berniér odstoupil z funkce jenom proto, že nechal u milenky ležet citlivé dokumenty. Chorvatský ministr vnitra Ivica Kirin podal demisi jen kvůli tomu, že jej noviny vyfotily na lovu s bývalým policistou podezřelým z válečných zločinů.

Šéfka české prokuratury zjevně lže před soudem, ale neděje se vůbec nic. Nakonec spíš zavřou její podřízenou, ostravskou státní zástupkyni Zlatuši Andělovou, která měla odvahu pod přísahou potvrdit, že na ni justiční mafiáni tlačili, aby se v zájmu politického prospěchářství vykašlala na zásady nezávislé justice.

Nepotřebuji žádný jiný důkaz. Je víc než zjevné, že lžikrálovnou je Vesecká a nikoli její podřízená.

Co by asi řadová prokurátorka získala lživým obviněním svých nadřízených, než jistý vyhazov a šanci skončit v cele? Co naopak získala Vesecká placená vládními úředníky, v jejichž zájmu pošlapala právo, je jasné každému člověku, který se na událost dívá očima dítěte z Andersenovy pohádky.

Reklama