Reklama
 
Blog | Zdeněk Fekar

Kdo se vidí v zrcadle homofoba Duška?

Přimlouvám se, nechte Jaromíra Duška žít. Je to pitomec a homofob, ale nic víc. Prostořekost hlupáků by snad neměla být trestný čin. Je to vlastně srandovní, jak se v bezvýznamné kauzičce odborářského brebty zrcadlí přehnaná korektnost politiků, kteří si chtějí namastit kapsy před volbami, a jak věc vzali s humorem ti, kterých se údajně nejvíc týká.

Pro pořádek a pro Marťany, kteří třeba nesledují česká média: Jaromír Dušek je kontroverzní odborář, za své pochybné čachry v čele železničářských odborů musel jít o dům dál. Vždycky byl schopný vyvolat rozruch, teď naposledy se proslavil sobotním rozhovorem pro Lidové noviny. České dráhy ovládá spiknutí homosexuálů, tvrdí. Pochopitelně, jako správný odborářský tlučhuba, bez důkazů.

A politici se chytli a začali chrlit svoje odsudky, jen aby nahrabali volební bodíky. Hanba!, křičí premiér Jan Fischer. Hanba!, křičí expremiér Mirek Topolánek a coby správný občanský demokrat šmahem vyloučil z jakýchkoli budoucích jednání o čemkoli ostatní odboráře. Hanba!, křičí i budoucí premiér Jiří Paroubek a připomíná: politika sociálních demokratů je naopak prohomosexuální!

Snad nejstřídměji působí reakce Karla Schwarzenberga z volebního experimentu TOP 09: slušní lidé od hulváta žádnou omluvu nepotřebují!

Reklama

Je pochopitelné, že se straničtí lídři na úletu homofoba Duška chtějí zviditelnit: volební hodiny neúprosně běží. S nejhloupější reakcí přispěchali Zelení: Podáme na Duška trestní oznámení!

Copak má Ondřej Liška důkazy, že resort dopravy skutečně vedou homosexuálové? Pokud ne, proč jim hned spěchá dělat advokáta? A pokud ano, pak se přeci Dušek ničeho nedopustil, jenom neohrabaně plácnul něco, co se ve společnosti neříká. (Ostatně, ať už je pravda jakákoli, odborářský pitomec se svým blábolením jen stěží dopustil podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod.)

Zatímco politici předstírají ohledy vůči homosexuálům, aby se před volbami ukázali v co nejlepším světle, sympaticky se s kauzou popasovali ti, kterým měl hloupý výrok nejvíc ublížit: brněnští gayové věnovali Duškovi tužku na provázku, aby se nemusel být v budově Českých drah. Sebevědomé jedince hned tak něco neporazí, zvlášť, tak proč se nezasmát jednomu užvaněnému brebtovi?

Umíte si představit lepší důkaz, že už nejsme tak homofobní společnost, jak si myslíme?

České dráhy ovládá spiknutí homosexuálů