Reklama
 
Blog | Zdeněk Fekar

Muži teď mají své dny…

...a ženy utrum. Dneska večer vypukne fotbalová eurománie, Češi teď budou napjatě čekat, jestli národní mančaft dosáhne až na mistrovský titul. Partnerské vztahy se na měsíc ocitnou na vedlejší koleji.

Češi fotbal opravdu milují a jsou tedy i náruživější v zanedbávání vztahů, než většina mužů z ostatních zemí. Podle průzkumu, který ve stovce zemí provedl mezi fanoušky server Hattrick.org totiž 28 % českých mužů dá nyní přednost kulatému míči než milostnému životu. V celosvětovém průměru přitom musí jít partnerka stranou kvůli fotbalu jen pro 18 % mužů.

Čím to? Těžko říct, na takovou otázku výzkum neodpovídá. Ale určitě to není tím, že by Češi byli takoví impotenti. Prostě jen máme fotbal opravdu rádi.

Pro zajímavost: podle průzkumu dá přednost fotbalu před partnerkou například jenom třináct procent Portugalců či čtrnáct procent Angličanů, naopak nám bližší Němci nyní odsunou partnerské vztahy ve 24 % případů. Úřadující fotbaloví mistři Evropy, Řekové, dávají přednost kopané před postelovými hrátkami ve 29 % a tabulku fotbalového celibátu jednoznačně vedou Chorvaté s pětatřicetiprocentním podílem.

Až už je to jak je to, závěry si udělejte sami. Ale rozhodně nejde o nějakou pochybnou anketku. Šetření The Hattrick Global Football Monitor se zúčastnilo více než 440 tisíc mužů. Českých odpovědí bylo 9207.

Ženy to s námi muži nejspíš vydrží. Ostatně, fotbalový eurošampionát je jenom jednou za čtyři roky. Určitě si ale říkáte, jaké mají Češi šance?

Dneska proti Švýcarům se zjevně nemáme čeho bát, i když třeba skandinávská internetová sázková kancelář Unibet vypsala velmi těsné kurzy: na výhru Čechů 2,75 proti kurzu 2,8 ve prospěch švýcarského týmu.

O zlato, i když bychom si ho jistě moc přáli, ale budou muset naši hráči tvrdě bojovat a rozhodně není moc pravděpodobné, že se ho dočkáme. Podle už zmíněné sázkovky máme s kurzem 20,0 pětiprocentní šanci na mistrovský titul. To zas není tak špatné. Domácí Švýcaři jsou s kurzem 30,0 jsou ještě méně pravděpodobnými mistry a Rakušané ocejchovaní kurzem 100,0 jsou jednoznačnými outsidery.

A kdo vyhraje? I když podle již citovaného průzkumu to nejméně přejeme Němcům (každý čtvrtý Čech je proti), jsou Germáni jednoznační favorité. Unibet na jejich vítězství vypsal kurz 4,75.

Mimochodem, to jsme celí my. Kromě Němců nepřejeme vítězství Řekům, Turkům a v menší míře i dalším zemím, naopak proti našemu vítězství překvapivě v žádné zemi nezazněly větší námitky. Je jenom otázkou, jestli proto, že by nám to ostatní docela přáli, nebo proto, že nikdo o Češích nemá ani ánung. Což ale asi nemůže platit o zemi, která dala evropským fotbalovým klubům tolik hvězdných hráčů.

A komu fandí respektí blogosféra? Tedy pochopitelně, kromě týmu Karla Brücknera?

Sdělení podle čl. 4, odst. 1 zdejšího Kodexu bloggera: Autor tohoto článku zde informuje o aktivitách společnosti, v jejíž činnosti je přímo nebo nepřímo zainteresován.

Reklama