Reklama
 
Blog | Zdeněk Fekar

Paroubek není prase, ale šílenec

Když jsem tady před třemi týdny ukvapeně, po prvních dvou nevinných hodech vajíčky na Jirku Paroubka, konstatoval, že nebýt jeho potrefeného kokrhání, nejspíš by si vajec nikdo, natož média nevšimla, vůbec jsem nemohl tušit, do jak zrůdných rozměrů česká vajíčkiáda naroste.

Dnes se Paroubkovi musím omluvit: opravdu není prase. Stejně tak, a pro
mě překvapivě, snad prvně v životě musím souhlasit s Ivanem Langerem.

Přiznám, už mám těch vajíček až po krk. Ještě v sedm večer, když jsem odjížděl z firmy a četl poslední vydání Respektu, rozčiloval mě sice komentář Erika Taberyho (který stejně jako většina médií nasadil tvář moralisty: "Brr, házet vajíčky, jak ošklivé! Něco takového do slušné demokratické společnosti nepatří, je to ee!"), ale rozhodl jsem se nechat už jednou provždy vejce vejci.

Jenže pak si doma pustím iDnes a nestačím se divit. Paroubek zase blábolí.

Všichni s poslušným proparoubkovským názorem označujícím spontánní projevy voličů pomalu za nacistickou propagandu mě už pěkně dlouho štvou. Souhlasím, že házet vajíčky po lidech na ulici není zrovna ve shodě s pravidly společenského chování. Ale lhát a krást a postavit na tom politiku své strany a následně ji vnucovat všemu obyvatelstvu jako jedinou správnou, to bontonu odpovídá?

A pojďme dál. Zrušme posledních dvacet let, zrušme volby a sjednoťme se na tom, že takzvaná sametová revoluce před dvaceti lety byla rovněž nejenom velmi ošklivá a neslušná (křičet proti vládnoucím představitelům lidu? no fuj!), ale dokonce protizákonná? Copak ti potrefení lidičkové, co na náměstích cinkali klíči a provolávali protistátní a protistranická hesla, měli nějaké povolení ONV či snad KSČ? Jistěže neměli!

Šup do basy s každým, kdo schvaluje protisocialistické činy, šup do basy s každým, kdo volá po takzvané demokracii. Takzvané eurovolby se ruší, moci se ujmou opět komunisté a Jirka Paroubek ať jim klidně dělá předsedu.

Nebuďme pokrytci.

Jistěže vajíčkové útoky nebyly zcela košer, ale nejde ani o nic, co by mělo Paroubka vytáčet ze židle víc, než trochu. Že to párkrát slíznul žloutkem? Normálnímu člověku to neuškodí, politik by měl ocenit, že ví, co si o něm voliči myslí.

Jenže to by Paroubek musel být normální politik. Když on ale nejspíš tak docela normální není. Ztrácí nejspíš půdu pod nohami a bojí se, že poté, co to excelentně nandal Topolánkovi dostane pro změnu sám na zadek. Přál bych mu to!

Když už dneska večer straší dokonce fyzickými útoky na příznivce své strany, to už opravdu přehnal. Čekám už jen, jestli zítra nebo v pátek začne hystericky vyhrožovat bombovými útoky. Nezbývá než souhlasit s Ivanem Langerem, ačkoli je mi tenhle chlápek z duše nesympatický: "Paroubka formoval svět estébáků, prostitutek a kolotočářů," reagoval exministr vnitra na Paroubkovy nesmysly.

Odsoudit zaslouží nikoli házení vajíčky, ale nebetyčné manipulace šíleného restauratéra, za jaké by se nemuseli stydět ani soudruzi ve velkém Sovětském svazu.

Reklama