Reklama
 
Blog | Zdeněk Fekar

Tereza Pergnerová zapomněla, že jde o sex a chlast

Šok! Moderátorka televizních Vyvolených se v přímém přenosu proměnila ve světici! Sledovanost třetí řady reality show na Primě je naštěstí zoufale mizerná a tak jen málokdo z diváků nečekanou změnu postřehl. Škoda. Kdyby Terezu od soutěžících neoddělovala hradba zdí studia a vily a chladné oko kamery, nejspíš se včera na okamžik projevila v trestající dominu. Na obrazovce vypadala opravdu zuřivě!

Exkluzivně na stránkách respektovaného blogu! Nahlédněte do zákulisí českého šoubyznysu! A pokud vás to nebude bavit, alespoň se zasmějte. Tak to bylo myšleno. Nebo ne? Rozhodně nebohému autorovi zvyšte karmu. Zaslouží si to. Vytrpěl si za vás sledování úterního Zúčtování.

A dost!

Omlouvám se. Dělám si tak trochu srandu. Měl jsem včera pracovní depku, přišel poměrně brzy domů, celkem netradičně zapnul bednu a navolil co nejhloupější pořad, abych u něj nemusel přemýšlet. Takže mám za sebou (svůj) druhý díl ze třetí řady už poměrně otřesné reality show Vyvolení. A protože ve zdejší blogosféře jsem něco jako expert na plytkosti a bulvární témata, zajásal jsem a jal se vysmahnout o včerejším zážitku krátký textík.

Morálka paní Dulské

Tak se původně měl dnešní blog jmenovat. Jenže (nejen já) tuším, že by zájem čtenářů nebyl tak silný, zatímco příslib sexu a alkoholu, znásobený známou celebritou, jistě přiláká spoustu rozhořčené pozornosti.

Nicméně, znáte film Morálka paní Dulské? Jistě ano. V sériích filmů pro pamětníky patří skoro padesát let starý snímek Jiřího Krejčíka mezi mé oblíbené. Despotička Dulská tyranizuje rodinu i nájemníky svého činžovního domu lpěním na bezmála božské mravnosti, její syn flamendr a otěhotnělá služba ale skálopevnými kázáními poněkud otřesou…

V podobnou moralistku se včera proměnila i Tereza P. Nevím, jestli plánovaně odříkala slůvko od slůvka podle scénáře, nebo jí vysloveně sedělo plácat nesmysly za nesmyslem. Vytýkala vyvoleným, co všechno už zničili a kolik to Primu stojí. "Copak se nestydíte? Nelitujete toho?" Produkce show Terezinu snahu zapůsobit na svědomí mladých skoromilionářů lakonicky shrnula na oficiálním webu: "Téměř nikdo nelituje věcí, které rozbil. Přiliš si cizí práce neváží…"

Kdo si hraje s ohněm…

Člověk věci ničit nemá. Už vůbec ne jen pro zábavu. O tom žádná. Ale jestli je mi něco ještě odpornější, je vyprovokovat nějakou situaci a pak se stavět do pozice "já nic, já muzikant".

Terezo, kdo asi denně dodává do vily soutěžícím kvanta alkoholu, aby byli náležitě bujaří a agresivní, aby bylo v bedně co předvádět? A kdo divákům den co den slibuje, že uvidí, co jsme ještě neviděli, spoustu sexu, slz a smíchu a jiných převratných scén?

Nemusíte o psychologii vědět ani slovo a je vám jistě jasné, že člověk patřičně vyprovokovaný a nadopovaný silnou dávkou alkoholu celkem přirozeně má sklony k agresivnímu ničení.

Zasloužený propadák

Nerozhořčuji se ani nad tím, co všechno už soutěžící zničili, ani nad tím, že se za to nestydí. Nevadí mi ani, že Prima v přímém přenosu podporuje alkoholismus. A nevadí mi ani, že s diváky hraje scénky na to, co je správné a na to, co je špatné. Je to komerční televize a potřebuje si vydělat.

Jen se divím, proč to dělá tak špatně. Výsledky sledovanosti třetí řady jsou přímo katastrofické v porovnání s přirozeně očekávaným špičkovým výkonem prémiové řady. Nicméně opravdu si na Primě myslí, že kolovrátek a poučování je to správné koření, které přitáhne diváky? Asi těžko!

Osobně je mi trochu líto Terezy. Chápu, je to kšeft jako každý jiný, navíc slušně placený. Kde je ale ta empatická báječná Terezka, jakou jsem si před dvěma lety zamiloval?

Reklama