Reklama
 
Blog | Zdeněk Fekar

Topolánek říká: běžte do hajzlu!

Ve skutečnosti sice údajně říká pravý opak. Prý nás má rád. V Česku ale snad není mezi politiky většího sprosťáka, takže o tom, co šéf Občanské demokratické strany říká doopravdy, nemůže být vůbec pochyb.

Že billboard, který média objevila o víkendu, je "padělek", není pochyb. Šéf vládnoucí strany není Hugo Chávez a nepotřebuje nikomu dokazovat svůj zájem o lid. Naopak.

Stejně tak ale není špatně, že se billboard na scéně objevil. Většina voličů sice ví, že ODS to se zájmy občanů nemyslí nijak vážně, ale pokud by snad někdo byl natvrdlejší, potřebuje správnou přihrávku. A tento neoficiální plakát je jednou z nich.

Na české politické scéně ostatně je vylepování neoficiálních billboardů jednou z málo používaných forem politického boje. Vůči Topolánkovi je to ovšem víc než fér.

Nejenom, že to je on, kdo svým proletářským hulvátsvím donekonečna ukazuje, že role premiéra a lídra strany je nad jeho síly. Strana, které dneska šéfuje, si svého času zaplatila přihlouplý billboard, jímž chtěla odstavit silného kandidáta na post nezávislého senátora. "Homosexuál v Senátu? Proč ne?"

Fašistická hloupost tehdy nezabrala. A asi nezabere ani v dalších volbách.

V minulém režimu by oberleutnant Dutý Topol mohl uspořádat čistku, ne-li přímo jeho oblíbenou noc dlouhých nožů.

Dneska mu nezbývá, než snést, že si z něho jeho konkurenti dělají veřejně srandu. Ostatně: za nic víc jeho vláda nestojí.

Reklama