Reklama
 
Blog | Zdeněk Fekar

Střížkovští potvrdili: nemáme právo na dres s klokanem

Dlouhé roky se vede spor mezi dvěma fotbalovými kluby o to, kdo má právo oblékat dres s klokanem. Vršovičtí samozřejmě vědí, že jsou to oni... jenže střížkovský trucmanšaft se snaží dokázat, že právo je na jejich straně. Sobotní zápas "dvou Bohemek" jasně ukázal, kdo jsou klokani a kdo ne.

Nemůžu si pomoct. I když fotbal je v dnešní době ohromný byznys, pořád je to přece hlavně sport. A víc než zájmy tunelářů by tady měla platit pravidla fair play. Nebo ne?

V sobotu se v bohemáckém Ďolíčku měli utkat domácí Bohemians 1905 se střížkovskými Bohemians Praha (nazvěme je aspoň jednou oficiálně, jak by si jistě byli přáli, i když na to nemají sebemenší právo). Zápas se nekonal, hosté se na fanoušky vykašlali. Na poslední chvíli, jako malí kluci, střížkovští fotbalisté odmítli nastoupit.

Falešná rádobybohemka si teď může vydávat jakákoli prohlášení. Tohle se přece nedělá a už rozhodně ne na poslední chvíli. Že pan Kapr za svůj trucpodnik zacvaká všechny škody, o tom snad ani není sporu. Že jeho tak jako tak neúspěšný klub kontumačně prohrál je jisté jakbysmet.

Reklama

To všechno je jasné už teď, i když fotbalový svaz rozhodne až ve čtvrtek. Některé věci ale oficiální razítka nepotřebují, fanoušci sami nejlépe vědí, která Bohemka je ta pravá. Směšní šéfové z fotbalového svazu teď mají šanci ukázat, jestli jim jde víc o fotbalové fanoušky, nebo kapříky do vlastních peněženek.

Kdo jasně ukázal, že o férovou hru nestojí a neváhá pro svoje zájmy zkazit zábavu tisícovkám fanoušků, ten si nezaslouží nic než definitivně odebrat pochybně nabytou licenci.